Kahvin historiasta

Kahvipapu tuli Suomeen 1700-luvulla, mutta vasta 1800-luvulla kahvista tuli koko kansan nautintoaine.

Nokipannukahvi vie menneeseen; nuotion lämmössä oksanhankaan ripustetussa pannussa kahvia valmistivat niin Lapin kullankaivajat kuin tukinuittajat ja kaukana asumuksista metsässä ja pelloilla työskentelevät.

Suomessa kahvia keitettiin nokipannussa avotulella vielä kauan senkin jälkeen kun Suomessa Airam alkoi valmistaa termospulloja vuonna 1934 Helsingin Punavuoren lasitehtaassaan. Airamin klassisen punaisen termospullo täyttää 2024 jo 90-vuotta. Klassikkotuote tunnetaan myös maailman designpiireissä.

Nokipannukahvin keittämiseen avotulella tarvitaan kahvipannu, pannujauhatuskahvia ja raikasta vettä sekä nuotio.

Takaisin